Persoonlijk advies en professionals  Vast contactpersoon
 Vele jaren ervaring  Eigen productie en confectie


Digitale textieldruk

DIGITALE TEXTIELPRINTERS

Welke afbeelding of tekst u ook maar wenst, wij kunnen iedere afbeelding direct vanuit de computer op textieldoek printen.

De afbeelding is haarscherp doordat wordt gedrukt met een hoge resolutie.

Door de ervaring en optimale beheersing van de digitale printtechniek worden de producten van Transform in zeer hoge kwaliteit geproduceerd.

Een eindproduct met heldere en briljante kleuren leveren, dit kan door de ervaring die Transform heeft met een uitgebalanceerd kleurmanagement systeem. “Bijna alle kleuren zijn mogelijk”, zegt Jasper Mulder.  

HET TATOEËREN VAN TEXTIEL

De inkten die Transform gebruikt voor het printproces zijn milieuvriendelijk, het zijn inkten op waterbasis, inkten met organische pigmenten. Transform maakt gebruik van het printproces van sublimatie. De afbeelding krijgt hiermee de eigenschappen wasecht en kleurecht.
Door verhitting gaan deze inkten in gasvorm over, waarna ze zich verbinden met de weefselmoleculen van het textieldoek.

“Als stagiair wordt je het printproces uitgelegd, daar snap je dan niets van, totdat wordt verteld dat de geprinte afbeelding vergelijkbaar is met een tatoeage.”

 

FIXATIE VAN DE GEPRINTE AFBEELDING

Het textieldoek wordt na het printen tot 200 graden verhit, zodat de geprinte afbeelding gefixeerd wordt en de kleuren wasecht worden en bestand zijn tegen allerlei 'kleur bedreigende weersomstandigheden'.MILIEUVRIENDELIJK PRODUCTIEPROCES

Het digitale printsysteem van Transform is uiterst milieuvriendelijk. De verfstoffen zijn organisch en op waterbasis samengesteld. Er worden geen oplosmiddelen gebruikt en iedere druppel inkt wordt direct op de goede plaats gespoten. Dit printproces vraagt geen voor – of nabehandeling van het textiel. Kortom, er zijn geen schadelijke of overtollige afvalproducten aanwezig.

© Copyright Transform BV 2018.